EUROPEISK BUSSGIGANT STARTER NORSKE BUSSRUTER

TYSKERNE EROBRER NORGE: FlixBus ble startet i München i 2011. Nå tar tyskerne opp kampen med norske ekspressbusser og togselskaper med lekre Sætra-busser og lave priser. Foto:FlixBus

I dag får norske ekspressbusser og togselskapet Go Ahead tøff konkurranse fra en av de største europeiske bussgigantene når FlixBus begynner å kjøre mellom Oslo og Kristiansand  og Oslo og Stavanger. FlixBus med de grønne bussene – hovedsakelig Sætra-busser – har priser som ligger godt under konkurrentene. 

Selskapet ble startet i Munchen av en gruppe unge menn under navnet My Fernbus i 2011. 

 Siden brukte de både navnene Fernbus og FlixBus. 

De har hele tiden betonet deres satsing på miljø med slagord som “Fahr Grün!” 

I dag kan du se de grønne bussene verden over. Flixbus har ruter i en rekke europeiske land – hele 35 europeiske land har i dag FflixBus-ruter. Du ser dem i USA, Chile, Mexico og i enkelte asiatiske land. 

Selskapet satser også på tog –spesielt i Tyskland hvor det går FlixTrain på flere strekninger. De forsøkte seg også med tog mellom Stockholm og Gøteborg, men forsøket er foreløpig utsatt fordi togsettene trengsmer i Tyskland. 

FlixBus har forlengst vært å se i Oslo bussterminal. De dekker rutene Oslo-Gøteborg og Oslo København. 

Satsingen i Norge skjer gjennom deres svenske avdeling av selskapet. Og presseansvarlig Kajsa Eklund ser ikke bort fra at det snart vil dukke opp flere FlixBus-ruter mellom Oslo og større norske byer.   

I motsetning til togselskaper i Norge gir ikke FlixBus student- eller pensjonistrabatt. Men prisene de tar nå kan konkurrere med rabatterte billetter til og fra Sørlandet og Stavanger.  

PRESSEANSVARLIG Kajsa Eklund

Vi har prøvd FlixBus flere ganger i Polen,Tsjekkia og til og fra Ukraina. Vi lærte fort at skal du være sikret å komme med, må du ha forhåndskjøpt billett. Bussene er komfortable med toaletter, strømutak og internett. Billetter ordnes enklest via FlixBus-appen. Men i Norge skal det visstnok også la seg ordne å kjøpe billett direkte hos sjåføren. 

Tekst: MORTEN AASBØ 

Leave a Reply

Your email address will not be published.